Welkom bij CrossFit 1693. Misschien ben je je er nog niet bewust van, maar voor je het weet worden hier PR’s gehaald, doelen bereikt en lig je hier uitgeteld op de vloer. CrossFit doe je voor jezelf, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Vaker samen dan alleen zul je hier aan de slag gaan, daarom zijn deze huisregels opgesteld. Zodat iedereen zich thuis kan (blijven) voelen.

We zijn één Community

Help, motiveer, push en juich voor elkaar! Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. Laat je EGO bij de deur en de DRAMA thuis. Probeer niet te (ver)oordelen en ga respectvol met elkaar om! En ja, er wordt wel eens geschreeuwd, gescholden, veel gezweet, en zelfs hier en daar een traan gelaten. Maar dat is wat deze community zo fantastisch maakt. Hier kan en mag het allemaal. Welkom bij de CrossFit 1693 familie.

Ruim je spullen op

De welbekende uitspraak “Je moeder werkt hier niet.” geldt hier ook. Ruim na gebruik alles weer op waar je het gevonden hebt. Als je je gebruikte spullen hebt onder gezweet enz… maakt het schoon, overduidelijk uit hygiënisch oogpunt. Je coaches en mede-members zullen je dankbaar zijn. Wees trots op de BOX en probeer deze netjes en schoon te houden, misschien wil je zelfs een stapje extra zetten en je mede atleet helpen met opruimen (respect). Vele handen maken licht werk.

Laat NOOIT de barbell vallen

Barbells zorgen frustratie, veel fysieke en mentale pijn, maar bovenal voor euforische momenten. Daarom moeten we ervoor zorgen dat deze heel lang meegaan. Het is strikt verboden om de barbell met 5kg schijven of zonder schijven te laten vallen. Als hij al op de grond ligt en je bent de schijven eraf aan het halen houd de barbell vast zodat deze niet op de grond stuitert. Zo gaan ze namelijk stuk. Barbells zijn kostbaar, wees lief voor ze.

Goed om te weten: Magnesium is om je grip niet te verliezen op de barbell, het is geen vereiste voordat je een barbell aanraakt. Gebruik dit daarom als je het nodig hebt en niet omdat het er zo cool uitziet op je handen 🙂

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen fitness

Een workout terugschalen is verstandig! Je wordt tenslotte niet fitter als je alleen maar stil staat omdat de gewichten te zwaar voor je zijn. Heb je een blessure laat het de coach weten. CHEAT niet, train voor jezelf en laat je niet leiden door wat een ander scoort. Doe iedere rep met een perfecte uitvoering hoe lang het daardoor ook duurt. Het maakt niet uit wat je score is. Het maakt wel uit hoe je die gehaald hebt. Als je de tel kwijt raakt tijdens de WOD doe je 10 reps extra. Don’t be a CHEATER.

Luister naar de COACHES

Het kan gebeuren dat je al zo lang bij onze community zit dat alle oefeningen je al zo goed af gaan dat je bijna geen uitleg nodig hebt. Vergeet niet dat dat niet voor iedereen geldt, houdt daarom rekening met je mede atleten. Geef de coaches de tijd en aandacht om hun verhaal te doen en wees geen stoorzender voor de rest van de groep. Wie weet hoor jij zelfs nog iets wat je niet wist.

Zorg ervoor dat de BOX fantastisch blijft

We zijn geen sportschool, we zijn een community. Je coach zal het initiatief nemen om je bij de community te betrekken. Dus als je voor het eerst komt trainen, stel jezelf voor en voel je thuis. Het kan best spannend zijn als iemand voor de eerste keer komt trainen. Als leden van CrossFit 1693 is het jullie taak om nieuwe atleten zich op hun gemak te stellen en welkom te laten voelen. Daardoor gaan ze met een goed gevoel naar huis en zullen ze iedereen vertellen hoe gaaf de CrossFit ervaring is, en nemen ze al hun vrienden mee. Hierdoor wordt onze community alleen maar groter en gezelliger.

Kids in de BOX

Kids zijn altijd welkom, ze zijn onze toekomstige crossfitters, en kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn. Echter jij bent verantwoordelijk voor je eigen kinderen dus let goed op ze en ruim op achter hun billetjes. Mocht dat nou niet lukken, zijn we niet te beroerd een handje te helpen. We geven ze graag een kopje koffie, een beetje kleurstoffen en een lieve puppy om mee naar huis te nemen 🙂

Schrijf je in voor de les

Als je wil komen trainen schrijf je je in via het inschrijfsysteem. Hierdoor weet de coach hoeveel mensen er komen en kunnen alle leden zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Mocht het gebeuren dat je onverhoopt niet kan komen om welke reden dan ook. Zorg dat je op tijd uitschrijft zodat er andere leden in plaats van jou kunnen komen trainen. Uitschrijven kan tot 4 uur van te voren.

Meerdere keren trainen op één dag

Het is toegestaan om 2 keer op 1 dag een training te volgen. Elke training kost 1 credit van je abonnement. Inschrijven voor een tweede training mag alleen 1 uur voordat de training begint, mits er plekken vrij zijn. Leden die voor de eerste keer inschrijven op een les hebben altijd voorrang. Het is dus niet toegestaan 2 plekken op één dag van te voren bezet te houden!

Kom op tijd

Wees op tijd en zorg ervoor dat je klaar bent zodat we op tijd met de training kunnen starten. Kom evt. iets eerder als je wat meer tijd wilt besteden aan stretchen en/of mobiliteit. Als je iets later bent, (dit kan de beste overkomen) check het bord voor de WOD en zorg dat je op tijd klaar bent om met de rest te starten.

#NO-SHOW

Er is niks vervelender dan dat je niet kan trainen omdat de les vol zit en er komen mensen niet opdagen! Dus zorg ervoor dat je op tijd uitschrijft. Kan je niet meer op tijd uitschrijven en je weet dat je er niet zal zijn, meld dit dan in de facebook groep van CrossFit 1693. Zo komt het toch nog goed. Als je ingeschreven bent en niet komt opdagen (ook al heb je het netjes gemeld in de facebook groep) zal de coach je vertellen welke keuzes je hebt om het goed te maken. Denk hierbij aan straf burpees of iets anders creatiefs.

Respecteer “personal space”

Dit heeft te maken met twee dingen. Veiligheid en de focus van de atleet. Als iemand bezig is om zich voor te bereiden op een zware lift. Loop niet voor, achter of in de buurt zodat als hij/zij het niet redt of de barbell weg moet gooien deze niet op je valt. Let ook op waar je je benodigdheden laat, hou ze bij je in de buurt zodat anderen er geen hinder van hebben. Om deze reden is het ook verboden om kinderen tijdens de les op de trainingsvloer te laten lopen.