CrossFit 1693 Qualifiers

CrossFit is een sport voor iedereen! Jong en oud, fit en minder fit. In dat kader willen we jullie uitdagen om de volgende stap te zetten. Je kan iedere les nieuwe doelen stellen, al is het zo simpel als “ik ga proberen vandaag alle air squat’s onder de 90 graden te doen”. Tot het verbeteren van de snelste tijd van de dag. Daarom is het een leuke afwisseling om in een wedstrijdvorm WOD’s te doen. Je kan zo je eigen fitheid meten tegen de rest van de CrossFit populatie, allemaal mensen zoals jij, op je eigen niveau.

Wij bij CrossFit 1693 willen jullie allemaal de gelegenheid bieden om dat te ervaren. Daarom gaan wij deze “wedstrijden” organiseren voor jullie. Al dit soort wedstrijden beginnen bij onze eigen box, in een vertrouwde omgeving met allemaal mede sporters waar je iedere dag samen mee traint. Als je deze “Qualifier WOD’s” op een dusdanig niveau hebt gescoord dat je door mag naar de volgende ronde ga je naar de “Finale” op locatie. Het begin is dus altijd laagdrempelig, en gezellig. Gewoon een dag samen sporten en elkaar aanmoedigen. Op het einde als iedereen klaar en uitgeput is sluiten we af met een hapje en een drankje om de prestaties te vieren.

De eerst volgende wedstrijd op de agenda is de Dutch Throwdown. Dit is bij uitstek de meest geschikte wedstrijd voor beginners. De indeling is in drie categorieën, namelijk:

SCALED (geschaalde WOD’s):

Denk hierbij aan bijvoorbeeld: single unders, ring rows en een maximaal gewicht van maximaal 40 kg (mannen)/25 kg (vrouwen).

ADVANCED:

Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Benchmark WOD’s tot en met een maximaal gewicht van 60 kg (mannen)/40 kg (vrouwen).

RX: 

Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Alle benchmark WOD’s, behalve Amanda & Elizabeth, en alle bij behorende gewichten.

Wat je hierboven al kan zien is dat echt iedereen mee kan doen. Ga maar eens na als jij in de les bijvoorbeeld een pull up moet schalen naar een ring row. Misschien nog niet kan touwtje springen zoals staat voorgeschreven, maar gewoon touwtje springen lukt wel. Als de gewichten die je gebruikt nog maar maximaal rond de 25 kg zijn. Is de SCALED categorie speciaal voor jou. En voor de wat gevorderde atleten met meer CrossFit ervaring is er de categorie ADVANCED en RX. Hierdoor ontstaat een leuke competitie waarin je het opneemt tegen allemaal atleten van jouw niveau, in heel Nederland.

Schrijf je dus in voor deze competitie!

Kijk op de site van The Dutch Throwdown voor alle informatie omtrent de datum van de qualifiers en de kosten, hieronder vind je diverse links.

Website: The Dutch Throwdown

Inschrijven voor de diverse categorieën: SCALED / ADVANCED / RX

Mocht je toch nog vragen hebben? Vul het formulier in wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.