Interview met PowerMama Maartje

10 Weken geleden sportte Maartje hoogzwanger (40 wk) mee met les 6 van het PowerMama programma.

 

Maartje is 9 weken geleden bevallen van haar eerste kindje. Ze heeft twee cursus rondes PowerMama meegedaan voor haar bevalling. Na groen licht bij de diastase check deed ze vandaag weer mee met les 6. Dezelfde les als exact 10 weken geleden toen ze nog 40 weken zwanger was. Haar ervaring met PowerMama lees je in onderstaand interview.

 

 1. Hoe heb jij de PowerMama lessen voor en na je zwangerschap ervaren?
  1. Ik heb de PowerMama lessen zowel voor als na mijn zwangerschap als heel fijn ervaren. Ik was hiervoor nog niet bekend met crossfit en dus wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. De combinatie van de oefeningen en het samen sporten met andere zwangere vrouwen is erg leuk.

 

 1. Op deze foto deed je beide mee aan les 6. Hoe ervaar jij het verschil? Niet alleen qua aantal behaalde rondes maar ook qua uithoudingsvermogen en kracht. Je gevoel van fitheid na je bevalling?
  1. Het enige verschil wat ik ervaarde was dat ik nu zonder mijn dikke buik aan het sporten was. Zowel tijdens als na de zwangerschap was mijn uithoudingsvermogen goed. Tijdens de les na de bevalling rolde ik er dan ook zo weer in; alles is herkenbaar en voelt vertrouwd. En daar waar je dacht; ‘hoe was het ook alweer’ stond Leonie al naast me om het juiste advies of aanpassing te geven.

 

 1. Met welk gevoel ben jij je bevalling in gegaan? Heeft het PowerMama programma hieraan bijgedragen?
  1. Ik voelde me t/m mijn bevalling (41weken) ontzettend goed en fit. Ik weet zeker dat het PowerMama programma hieraan heeft bijgedragen. Ik heb tot week 40 gesport en dat voelde nog prima! Juist dan is het zo fijn om goede begeleiding te krijgen.

 

 1. Hoe was je herstel na je bevalling?
  1. Heel goed. Ondanks dat ik natuurlijk wel wat vermoeid was door de gebroken nachten in het begin voelde ik me al heel snel weer fit en kon ik al snel grote stukken wandelen.

 

 1. De les bestaat uit een warming-up, core- en bekkenbodem oefeningen, een balans oefening, de WOD (Workout Of the Day) en een ontspanningsoefening. Welk onderdeel vind jij het leukste van de les?
  1. De afwisseling van de oefeningen maakt het PowerMama programma zo leuk vind ik zelf. Alles komt aan bod en je wordt je heel bewust van je ademhaling en core. Doordat ik meerdere keren heb meegedaan aan het PowerMama programma voelde het als een uitdaging om de WOD’s van de tweede keer nog beter te presteren als de eerste keer.

 

 1. Naast het trainen leer je hoe je in het dagelijks leven goed kunt bewegen (tillen, dragen, duwen, etc.) voor nu en de rest van je leven. Kun je een voorbeeld noemen wat jij hebt geleerd voor nu en de rest van je leven?
  1. Ik heb vooral geleerd hoe belangrijk het is om de juiste ‘basis’ te hebben. Alles begint met een goede basis zegt Leonie altijd en dat is helemaal waar. Dit pas je uiteindelijk overal bij toe; bij het tillen van je baby, het dragen van de maxi cosy, noem maar op.

 

 1. Wat heb je naast de fysieke aspecten geleerd over mentale aspecten?
  1. Doordat het PowerMama programma te volgen tijdens mijn zwangerschap was ik fysiek en mentaal fit. Hierdoor zag ik niet op tegen de bevalling.

 

 1. Hoe ervaarde jij de begeleiding door de PowerMama coaches?
  1. Het is super fijn om begeleid te worden door Leonie & Rachel. Ze geven je goede adviezen, geven net dat zetje in de rug om nog even door te gaan en letten ter alle tijden op je houding en/of wanneer het bijvoorbeeld beter is om een oefening aan te passen naar jouw omstandigheden.

 

 1. Als je een cijfer zou mogen geven van 0 tm 10. Welk cijfer geef jij aan de PowerMama cursus?
  1. 9

 

 1. Wat zou je tegen andere moeders willen zeggen?
  1. Het PowerMama programma zou ik iedereen aanraden. Het heeft mij geholpen tijdens mijn bevalling en het herstel. Fijn is dat iedereen kan op zijn eigen tempo sporten en je leert echt goed met je ademhaling om te gaan. Daarnaast is het leuk om samen met andere (zwangere) vrouwen te sporten.